2012. június 23., szombat

IKEA 2013 trendek - az etno és a retro

Végezetül az IKEA 2013-as katalógusfotókról, a romantikus és a modern mellett még két stílusban mutatja be az elkövetkező év kedvelt szobabelsőit, ez az etno és a retro.

Az etno stílus pár éve lépett az életembe az ELITIS tapétáival. Nemrég kaptunk egy megbízást, ahol a tulajdonos szenvedélyes "afrikaimádó", így valószínű hogy a közeljövőben betervezek majd néhány autentikus berendezési és dekorációs darabot egy modern családi házba. Az etno enteriőröket az Ázsiából, Afrikából és Dél-Amerikából származó egzotikus kultúrák ihletik. Az etno design a jelenlegi megjelenésében idehaza viszonylag új lakberendezési stílusnak számít: a trópusi fa bútorok, élénk színek, mint a narancs és piros, a művészeti kiegészítők, mint például az afrikai szobrok kerültek újra felfedezésre. Az egzotikus elemeket, textil mintákat a trend szerint kötelezően keveri a kortárs építészeti elemekkel. Az IKEA az új katalógusban puhítva, de érthetően mutatja be az etno stílusban berendezni kívánt lakásunkhoz szükséges kellékeket.

IKEA 2013



IKEA 2013

IKEA 2013

IKEA 2013

IKEA 2013
Az utolsó divatirányzat a nálunk sokáig nem kedvelt retró stílus. Mint minden más, a lakberendezés kereke is visszafordul az előző generáció divatelemeihez. A 60-as - 70-es években modernnek számító bútorok formavilága mellett a merészen nagy minták és az élénk színek jellemzik ezt az eklektikus stílust. A retro stílusban berendezett otthonhoz a jellegzetes mintákkal készült textileket és az élénk színeket kínálja a katalógus. Egyenlőre hiányolom a kerekded foteleket és a még több hajlított csővázas bútort, de lehet, az áruházban találkozunk autentikusabb darabokkal is. 

IKEA 2013


IKEA 2013

IKEA 2013


IKEA 2013

IKEA 2013

IKEA 2013

IKEA 2013

IKEA 2013

IKEA 2013


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése