2013. június 15., szombat

Inspirációk: A gardrób 1/2

Egy otthon berendezésénél alapvető feladat a ruhák tárolásának praktikus és esztétikus megoldása. Gyakran felmerül a járható gardrób igénye, amely szerintem az egyik legkényelmesebb módja annak, hogy a családi ruhatárat jól áttekinthetően rendszerezzük. A tervezés során különös figyelmet fordítunk a gardrób kialakítására, hiszen ez a terület mindkét nem számára ugyanolyan fontossággal bír.

A Hölgyeknél a gardrób és ruhatéma érzelmi kérdés, a legtöbbünknek egy külön gardróbszoba a boldogság netovábbját jelenti. Arról nem is beszélve, milyen jóleső érzés időnként a kis szoknyák-cipők-kendők-táskák birodalmában szemlét tartani, közben az új szerzeményekről álmodozni.

Az Uraknál, még ha szó sincs érzelmi kötődésről, felbecsülhetetlen érték a praktikum. Tény, hogy egy jól kialakított gardrób lényegesen megkönnyíti a mindennapokat, mert áttekinthetőek az ingek, és örökkön-örökké ugyanazon a helyen vannak az összepárosított zoknik, övek, nyakkendők. Nem különben az öltönyök és a fényes lépő.

A gardrób az intim zónába tartozik, legtöbbször a hálószoba és a fürdőszoba helyiségeihez kapcsolódik. Akkor a legelegánsabb, ha a háló-fürdő-gardróbszoba kialakítása harmonizál egymással. Ahogy egy jó otthon tükröz minket, egy gardrób is magán viseli a tulajdonosa személyiségét, ezért válasszunk olyan kialakítást, berendezést, színeket, kiegészítőket amelyek passzolnak az otthonunkhoz, a ruhatárunkhoz és végső soron hozzánk!

Ahogy az alábbi képeken is látszik, a gardróbunk lehet egy kis falfülke vagy egy hatalmas szoba, lehet sima bútorlap, de akár arisztokrata jómódot idéző berendezés, légiesen fehér vagy komoly sötétbarna, polcos-akasztós-fiókos...














































































(képek forrása: internet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése