2012. július 6., péntek

Belvárosi, polgári lakás tervei

Klasszikus lakberendezési megbízást kaptunk nemrég, egy belvárosi lakást tervezünk és rendezünk be, reményeim szerint még a nyár végéig. A lakás olyannyira jó állapotban van, hogy egy tisztasági festés után beköltözhető lenne, a burkolat, a nyílászárók hibátlanok, fürdőszoba és a konyhabútor is rendben van. A megbízásnak azért örültem különösen, mert munkáink között ritka, hogy a belsőépítészeti átalakítás nélkül csak a klasszikus lakberendezési elemekkel dolgozok, mint tapéta, textilek, bútorok,lámpák és kiegészítők. (Antonio! Hát ezért klasszikus lakberendezési megbízás : )

Néhány hete befotóztuk a jelenlegi állapotot, majd az egyeztetések és megbeszélések alkalmával kialakult milyen otthont szeretne a Megrendelőnk. Elkészítettük a látványterveket a hálószobára, nappalira, vendégszobára és a fürdőre. A lakás többi részében az összeállított beszerzési lista alapján is boldogulunk.  A jelenlegi erős sárga falszínt szeretnénk a hálóban tejeskávé és burgundi színvilágúra cserélni.

Hálószoba látványterve

 
Hálószoba jelenlegi állapota és a tervezett látvány
Tegnap tapéta válogatásban voltunk a városban és megtudtuk, hogy a szép piros és árnyalatai a legritkábbak a tapéták között. 

A nappaliban az étkezőt is el kell majd helyeznünk. Egy épített fallal választottam el optikailag a kanapés és az étkezős teret egymástól, eredetileg dobozpolcokat terveztem, de úgy tűnik itt is a képek nyertek! Attól tartottam nem maradt túl sok hely a kanapénak, de "lemodelleztük" az egyik bútorboltban, és működik. A tejeskávé szín mellé a fehéret (tört-fehéret / bézst) használtam. Kiegészítő színként kihoztuk a burgundi vöröset a hálóból, amihez még narancs és zöld színekben válogatunk képeket, díszpárnákat, talán a szőnyegben és a függönyben is megjelennek ezek az árnyalatok, attól függően milyen anyagokat találunk az üzletekben. Szeretnénk egy meleg és barátságos otthont látni végeredményként, nem az az elsődleges cél, hogy a lakás trendi legyen, inkább az időtálló színek és formák a fontosak.

Nappali színvilága _látványterv


Nappali jelenlegi állapota és a tervezett látvány

A kanapéval szemben lévő fallal még nem vagyok teljesen elégedett, túl steril. Valószínűleg a sötétbarna és a fehér kontrasztja éles ide, egy közép árnyalatú dióval lágyabb lenne az összeállítás.

A fürdőszobában hiányzik az otthonosság, itt az érett fa bútorokkal és a fonott kis kosárkákkal érhetjük el. A tükrös szekrényt kombináltuk egy szélesebb polcos elemmel, fa (vagy laminált) hátlappal, a mosdó alá is beépített szekrény kerül. A hálószoba felőli oldalon van egy beugró ahová egy magas tárolószekrényt terveztem, mivel a hálószobában gardrób lesz beépítve ez az ajtó egyébként sem lenne használható. 

Fürdőszoba jelenlegi állapota és a tervezett látvány


Egy szép mennyezeti lámpa, puha fehér (vagy bézs) törölközők, pár elegáns fürdőszobai dekoráció és finom illatok - ennyit elég hogy szerethető legyen ez a most még kopár fürdőszoba. 

A vendégszoba magas, vékony csőszoba, keresztben épp elfér egy kisebb kinyitható kanapé. Most még épp olyan, mint a többi helység - nagyon sárga fal és mennyezet. A szoba optikáját a hátsó falon keresztben csíkos tapétával javítottam, az oldalsó falak egy színűek lesznek, fehér mennyezettel. Alacsonyabbra vettem a festés elválasztását is. A terven jól néz ki, remélem a végeredmény is épp ilyen lesz.

Vendégszoba látványterve


Vendégszoba látványterve

A koncepciót bemutató terveket, méretezett alaprajzokat lefűztük, ezekkel járjuk a lakberendezési boltokat és vadászunk a megfelelő anyagokra, bútorokra. Tegnap fél napot töltöttünk függönyös-tapétás üzletekben és úgy vettem észre nagy segítség volt, hogy nem csak elmesélem de meg is tudtuk mutatni milyen jellegű lesz az enteriőr ahová az anyagokat keressük.

Előszoba látványterve

Meglévő konyha látványterve

A lakás beosztása _a hálóban látható az újonnan tervezett járható gardrób

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése