2012. január 30., hétfő

MILANO MACEF _1

2011-ben megkaptam az „Év Lakberendezője ” címet a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt pályázaton, ennek különdíjaként januárban a MACEF meghívására Milánóba utaztam. 

Milánó minden évszakban csodálatos, és szerencsére a kint töltött januári idő alatt végig sütött a Nap. Nekünk tervezőknek már bejáratott útvonalaink vannak a neves „treddiktáló” lakberendezési üzletek, dizájnboltok újdonságainak begyűjtésére.


   





 Külföldi útjaimról rendszerint lakberendezési szakkönyvekkel térek haza, gyűjteményem legújabb darabja a „The Great Lady Decorators: The Women Who Defined Interior Design” könyv, amely a lakberendezési szakmát anno megalapító hölgyekről szól. 


A belvárosban található lakberendezési üzletek meglátogatása után a Fierra Miláno felé vettem az irányt. A MACEF International Home Show-t évente kétszer rendezik meg, az év elején januárban és ősszel. Az elsősorban szakmai rendezvényen kereskedők, dizájnstúdiók szerzik be az éves kínálatot. Így első kézből értesülhetünk, mik lesznek az idei év lakberendezési és dekorációs trendjei. 


Fierra Miláno

A kiállítást végignézve négy fő irányzatot találtam. A „burzsoázia luxus bája” töretlenül tartja magát, mellette megtalálhatóak a szintén kedvelt „indusztriál design” a „vintage” és a „city line” vonal mentén berendezett kiállítási standok is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése