2012. március 1., csütörtök

Lakástrend standépítés apró problémákkal

Már megszokott élmény, hogy a helyszíni bejáráskor katasztrófális akadállyal találom szembe magam. A Tv fal helyén egy elektromos csatlakozódoboz terpeszkedik!

az elektromos "szörnyedelem"


Egy hét sincs a kivitelezésig és most kell a terveket átdolgozni. Az asztalos hallani sem akar arról, hogy a kész bútorokon változtassunk, a technológiai lehetőségeink is bekorlátoznak, ha a speciális festési eljáráshoz ragaszkodom, a több réteg festés száradási idejeit be kell tartani.

eredetileg így terveztük a standok közötti elválasztást





A látványtervekből látható, hogy az oszlop két oldalán lévő elválasztó falakra a referenciaképeimet, az oszlopot takaró SÍK panelre pedig a Tv-falat terveztem. És természetesen minden gyártás alatt van, a képek, a bútorok és a stand határoló falai is. Nem maradt más lehetőség, felhívtam a kiállítás főszervezőjét
"van egy kis problémám..." kezdettel. Mint eddig, most is segítőkészen állt a feladathoz, kis szervezkedés a szomszéd standdal (cserébe elkérte a kampót az oszlopról, hogy arra rögzítse a függönytartóját : ) és egy módosító terv leadása a kivitelezőknek, röpke két óra alatt elhárítottuk a katasztrófát : ) Pont, mint a kivitelezéseken, egy kiállításnál is mindig adódik valami, amit menet közben kell megoldani. 
 
a módosított fal - az elektromos doboz nem elég hogy rossz helyen van, hozzá is kell tudni férni !

alaprajzi módosítás - az új fal pirossal


A fal módosítása után már csak egy apró problémám akadt, a katalógusból kiválasztott szép szürke szín - a helyszínen a meglepetés erejével vert fejbe. Emlékszem az elhangzott párbeszédre: "-Ez a szín nem lila, ugye? Nincs benne egy kis lilás árnyalat? -Üüüü, nincs...Nem, nincs!"
Na, lila volt? Lila - szép tavaszi füstös-szürkés DE! lila! Átfestettem? Át. Miután a franciaágy, a TV szekrény a helyén volt. Hogy miért akkor? Mert addigra vált elviselhetetlenné. Soha, DE SOHA! ne válasszatok színt próbafestés nélkül. Minden megrendelőt és festőt ezzel kergetek ki a világból, de a végeredmény engem igazol. Lakberendező kolléganőim akik a mellettünk lévő standon dolgoztak később azt mondták, nem értették, de nem is mertek szólni, annyira össze nem illő volt a falszín és a franciaágy, hogy csak abban reménykedtek szándékos volt a választásom. Sajnos az eredeti színről nincs fotóm, a végeredmény szempontjából mindegy is.

már csak pár óra és minden kész
A nyitás előtt pár órával az összes felmerülő probléma elhárítva, a bútorok is úton vannak, hamarosan itt lesznek a szépségeim. 10 órakor sajtótájékoztató, azután jöhetnek a látogatók. Névjegykártya, lelkesedés rendben, Jó érzés, hogy sikerült ilyen rövid idő alatt kitalálni, megtervezni és legyártani az új kollekciónkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése